Nederlandse toeristen gestrand op Madeira

Afgelopen vrijdagavond was het erg druk op het vliegveld van Madeira. Door een extreem sterk wind konden vijftig vluchten niet landen of opstijgen op de Portugese vakantiebestemming. Volgens een woordvoerder van het Cristiano Ronaldo vliegveld zouden meer dan vijfduizend reizigers gestrand zijn vanwege de geannuleerde vluchten. Madeira heeft last van windstoten tot vijfenzeventig kilometer per uur, naar verwachting zal deze sterke wind pas op maandag afnemen.

Gestrande Nederlanders

Een vliegtuig vanuit Nederland zou uitgeweken zijn naar Tenerife, aangezien het niet de mogelijkheid had om te landen op het Portugese eiland. Deze vakantiegangers worden per boot naar het eiland vervoert. Daarnaast zouden ook een groot aantal Nederlanders gestrand zijn op het vliegveld zelf. Sommige toeristen zouden zelf een hotel geboekt moeten hebben, nadat zij ruim twaalf uur hadden vastgezet op het vliegveld.

Gevaarlijk

Het vliegveld van Madeira staat te boek als een van de moeilijkste om op te landen. De landingsbanen liggen dan ook dichtbij het zee en de bergen. Een aanzienlijk deel van de landingsbaan zou liggen waar enkele jaren terug nog het strand te vinden was.

Leave a Reply

Your email address will not be published.