Oversteek Engeland naar Frankrijk wordt man fataal

Afgelopen maandag heeft een man geprobeerd om zwemmend de overstap te maken van Engeland naar Frankrijk. Deze poging kreeg een fatale afloop, de man overleed tijdens de oversteek. De man zou in de veertig zijn geweest en werd twaalf zeemijl uit de kust onwel. Een begeleidingsschip sloeg alarm, maar dit mocht niet baten.

Helikopter

Een reddingshelikopter heeft de man uiteindelijk uit het water gekregen en hem naar een ziekenhuis gebracht, waar hij enkele tijd later alsnog overleed. Volgens de politie van Kent zou de man halverwege zijn oversteek zijn toen hij onwel was geworden.

1875

Het is niet de eerste keer dat iemand overleed bij een poging om deze oversteek te maken. Vorig jaar kwam er ook al een andere man om het leven bij zijn poging. In 1875 wist Matthew Webb als eerste de oversteek succesvol af te ronden. De totale afstand is om en nabij de 32 kilometer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.