Giro d’Italia 2018 start in Israël

In 2018 zal de Giro d’Italia opmerkelijk genoeg van start gaan in Israël. De rittenkoers zal worden begonnen met een tijdrit door Jeruzalem. Dit nieuws werd bevestigd door de Israëlische wielerbond. De organisator (RCS) van de Giro d’Italia heeft zelf nog geen mededelingen naar buiten gelaten over dit besluit.

5 mei 2018

Naar alle waarschijnlijkheid zal deze tijdrit worden verreden op 5 mei 2018. Het is niet de enige etappe in dit land, er volgen daarna namelijk nog twee etappes in Israël. In de tweede etappe gaat het peleton door de Negey-woestijn, terwijl de derde etappe zal eindigen in Tel Aviv.

Primeur

Dat de 101e editie van de Italiaanse wielerronde in Israël van start gaat is een primeur. Nooit eerder begon een grote tour buiten Europees grondgebied. Israël kreeg de voorkeur boven een start in Polen, Praag en zelfs Japan. In 2016 ging de Giro van start in Nederland. De 100e editie van de Giro d’Italia werd gewonnen door de Nederlander Tom Doumolin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.